• Ελληνικά
  • English

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΘ

AFISA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 6.30 μμ    ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, πραγματοποιούν εκδήλωση ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

με θέμα: «Η μετάλλαξη της Παγκόσμιας Οικονομία και οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας».

Ομιλητής θα είναι ο κ. Άγγελος Παγκράτης, Ειδικός Συντονιστής (με βαθμό Γενικού Διευθυντού), υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (κόκκινο κτήριο επι της 3ης Σεπτεμβρίου, δίπλα από τη Φοιτητική Λέσχη).

Θα αρχίσει στις 6.30 μμ Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση με τους ακροατές.

 

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αυτήν τη στιγμή συντελούνται παγκοσμίως δύο μεγάλες ανακατατάξεις: η μια είναι γεωπολιτική και η άλλη οικονομική.

Η λεγόμενη νεωτερικότητα δεν μπορεί να επιλύσει περαιτέρω τα προβλήματα και να απαντήσει στις αγωνίες του δυτικού ανθρώπου. Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο επαναστατικών αλλαγών τις οποίες πρέπει να εντοπίσουμε, να παρακολουθούμε και να συμμετάσχουμε στη διαμόρφωση του νέου κόσμου για να έχουμε λόγο, άρα να μπορούμε να υπάρξουμε.

Η πρόσκληση προς τον κ. Παγκράτη, ο οποίος συμμετέχει στον ευρωπαϊκό πυρήνα τέτοιου είδους διεργασιών αποβλέπει στην έναρξη σειράς διαλέξεων με αυτόν τον στόχο: να κατανοήσουμε τις αλλαγές που συντελούνται, ώστε να προλάβουμε να προσαρμοστούμε στο νέο περιβάλλον.