• Ελληνικά
  • English

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΠΕΘ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2015-16

προκήρυξη διαγωνισμού ανάδειξης υποτρόφων από τα έσοδα κληροδοτημάτων της άμεσης διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομικών, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Ο διαγωνισμός αφορά σε κληροδοτήματα για την οικονομική ενίσχυση φοιτητών και φοιτητριών πρώτου κύκλου σπουδών (προπτυχιακών), οι οποίοι/-ες φοιτούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 έως το 4ο εξάμηνο σπουδών, σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, αφορά στα κληροδοτήματα:

1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ: 10 θέσεις, 200 Ευρώ/μήνα, καταγωγή από Πελοπόννησο, κατά προτίμηση από Σχολές/Τμήματα Κτηνιατρικής, Γεωπονίας

2. ΙΑΛΕΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΙΗΔΗ: 3 θέσεις, 180 Ευρώ/μήνα, απόφοιτοι σχολείων/μόνιμοι κάτοικοι τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης

3. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ: 10 θέσεις, 200 Ευρώ/μήνα, καταγωγή από Ζαγορά Πηλίου, Σπέτσες, Ύδρα, Πελοπόννησο

4. ΠΕΤΡΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ: 1 θέση, 200 Ευρώ/μήνα, καταγωγή από νομούς Φλώρινας και Καβάλας

5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ: 6 θέσεις, 300 Ευρώ/μήνα, καταγωγή από Βλάστη Κοζάνης, Νέα Πέλλα Αταλάντης, Μακεδονία (Καστοριά, Σιάτιστα)

6. ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ ΖΑΧΟΥ: 2 θέσεις, 180 Ευρώ/μήνα, φοιτητές/-τριες Θεολογικών Σπουδών, Φιλολογίας Φιλοσοφικών Σχολών ή Παιδαγωγικών Τμημάτων, με καταγωγή από Βόλο ή Πήλιο, από Δυτική Μακεδονία (Σιάτιστα, Καστοριά), από Κωνσταντινούπολη ή Δράμα

7. ΑΔΕΛΦΩΝ ΖΩΣΙΜΑ: 8 θέσεις, 200 Ευρώ/μήνα, καταγωγή από Ήπειρο

Αίτηση έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν και όσοι/-ες εισήχθησαν με την κατηγορία “Έλληνες του Εξωτερικού και τέκνα Ελλήνων Υπαλλήλων του Εξωτερικού” (απόφοιτοι Ελληνικών Λυκείων και απόφοιτοι Ξένων Σχολείων)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 22 Απριλίου 2016 στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr/ypotrofies-klirodotimata/18679-11-03-16-enarksi-ypovolis-ton-aitiseon-gia-xorigisi-ypotrofion μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/-ες να δουν το δελτίο τύπου του Υπουργείου σχετικά με τη διαδικασία.

Τα δικαιολογητικά θα ζητηθούν προς έλεγχο συνδρομής των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της υποτροφίας, είτε με υποβολή στο ΥΠΠΕΘ (Δ/νση Οργανωτικής & Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης- Τμήμα Δ΄ Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών) είτε αυτεπαγγέλτως, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο και μετά την ανάρτηση του πίνακα αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του.

Ο ενιαίος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 14 Μαϊου 2016 στην Αθήνα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στη Δ/νση Οργανωτικής & Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης- Τμήμα Δ΄ Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών του ΥΠΠΕΘ, στα τηλέφωνα 210 344 2354, 3229, 2404 και στο email: klirodotimata@minedu.gov.gr