Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Απόφαση Συνέλευσης αριθμ. 441/15-9-2020 για την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου 2020-21

 

Η Συνέλευση του Τμήματος Οδοντιατρικής στη συνεδρίασή της αριθμ. 441/15-9-2020 επικύρωσε την Πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου (συν. 11/4-9-2020), αναφορικά με την έναρξη της λειτουργίας του ακαδημαϊκού έτους 2020-21, τη διενέργεια των μαθημάτων, των Εργαστηρίων και των Κλινικών του Τμήματος, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) να πραγματοποιηθεί έλεγχος όλου του προσωπικού / μεταπτυχιακών φοιτητών / προπτυχιακών φοιτητών για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Αναμένονται απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ, τα Νοσοκομεία της πόλης, όπως και τη δέσμευση του Πρύτανη ΑΠΘ για την κάλυψη του κόστους των τέστ από Πρυτανεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 της ΚΥΑ 115744/Ζ1/4-9-2020 (Β΄3707).

2) Ορισμός ημερομηνίας έναρξης ακαδημαϊκού έτους για Εργαστήρια και Κλινικές ΠΠΣ την Δευτέρα 5/10/2020 μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου. Προϋπόθεση η ολοκλήρωση των test COVID-19 σε φοιτητές και προσωπικό και η επάρκεια σε ΜΑΠ

3) Οι εξετάσεις Σεπτεμβρίου να ολοκληρωθούν διαδικτυακά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων στα Αμφιθέατρα για μικρά γκρουπ και με τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας.

4) Τα φροντιστηριακά μαθήματα χειμερινού εξαμήνου να γίνονται διαδικτυακά. Να προτιμηθούν απογευματινές ώρες για να είναι εφικτή η λειτουργία των Εργαστηρίων και Κλινικών τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι.

Εναλλακτικά, μπορούν να γίνουν και δια ζώσης χωρίς να υπερβαίνουν τα 30 άτομα ανά γκρουπ. Ο Συντονιστής του μαθήματος να έχει δυνατότητα επιλογής της δια ζώσης διδασκαλίας

5) Τα Εργαστήρια να λειτουργήσουν ακολουθώντας το όριο των τριάντα (30) ατόμων, σύμφωνα με την ΚΥΑ 115744/Ζ1/4-9-2020 (Β΄3707).

6) Οι Κλινικές ΠΠΣ που δεν παράγουν αερόλυμα (ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ, ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΟΔΟΝΤΟΦΑΤΝΙΑΚΗ, ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ [χωρίς υπερήχους], ΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ [χωρίς τροχισμούς]) να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5/10 με 30 άτομα, συνολικός αριθμός παρόντων ανά γκρουπ. (10 ασθενείς + 10 φοιτητές + 10 βοηθοί : οδοντιατρική 4 χεριών).

7) Για τις Κλινικές ΠΠΣ που παράγουν αερόλυμα (ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ, ΕΝΔΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ, ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ [με υπερήχους]):

– οι αεραγωγοί καθυστερούν, είναι ακόμη στο στάδιο μελέτης και θα ακολουθήσει διαγωνισμός, επιλογή προμηθευτή, εγκατάσταση, παραλαβή του έργου. Να γίνει επισήμανση στον Πρύτανη για να επιληφθεί του θέματος για την ταχύτερη έκβαση του θέματος, λόγω του επείγοντος

– να τοποθετηθούν οι χειρουργικές αναρροφήσεις, που εκκρεμούν

– να εξεταστεί η λειτουργία των Κλινικών με αερόλυμα, έκτακτα

            – είτε με ενεργοποίηση των Κλινικών ΠΜΣ (όπως λειτούργησαν το εαρινό εξαμ.)

            – είτε στους χώρους Κλινικών ΠΠΣ με το 1/3 της δυναμικότητάς τους, με ασφαλείς προϋποθέσεις, όπως λήφθηκαν σε προηγούμενες Συνελεύσεις. Αναμένεται απάντηση από τον ΕΟΔΥ.

8) Να εξεταστεί από την Προσθετική η δυνατότητα ολοκλήρωσης των απαιτήσεων των φοιτητών χωρίς κατασκευή μερικής οδοντοστοιχίας εάν δεν δημιουργείται πρόβλημα με ασθενή

9) Να γίνεται θερμομέτρηση καθημερινά και καταγραφή των εισερχομένων σε ηλεκτρονική βάση. Η είσοδος για το προσωπικό (ΔΕΠ / Διοικητικό, κλπ) από το Α΄ Υπόγειο. Η είσοδος για τους φοιτητές και τους ασθενείς από το Ισόγειο.

10) Οι ΠΜΣ Κλινικές να ξεκινήσουν από Δευτέρα 21/9/2020, μετά από test COVID-19 σε φοιτητές και προσωπικό και εφόσον υπάρχει επάρκεια σε ΜΑΠ.

11) Τη σύνταξη Πρωτοκόλλου αντιμετώπισης διαχείρισης πιθανού ή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού COVID-19 σε συνεργασία της Επιτροπής Λοιμώξεων του Τμήματος με τον Υπεύθυνο της Υγειονομικής Επιτροπής του ΑΠΘ για τη ΣΕΥ

 

Από τη Γραμματεία