Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α.Π.Θ.

Το ΔΣ των μελών ΔΕΠ Οδοντιατρικού Τμήματος ,ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΑΣ ,σας ενημερώνουν για μία ακόμη φορά για τις ασφυκτικές καταστάσεις που έχουν οδηγήσει στις δύσκολες αποφάσεις τους για κινητοποιήσεις με συνέπεια την μη έναρξη μαθημάτων ,εργαστηρίων και κλινικών.

 

  1. Το Οδοντιατρικό Τμήμα, αν και ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ με υψηλή βαθμολογία εισόδου κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων, έχει ελάχιστη κρατική επιχορήγηση τα τελευταία χρόνια.

 

  1. Κατά συνέπεια εκτός από την εκπαιδευτική διαδικασία ,οι δάσκαλοί σας και η αιρετή διοίκηση του Τμήματος έπρεπε – και φρόντισαν- την εύρυθμη λειτουργία του , με την καθιέρωση στοιχειωδών νοσηλείων στους ασθενείς σας ,την αναζήτηση χορηγιών και την συνειδητή μη απαίτησή τους ,όπως δικαιούνται ,αμοιβής 30% επιπλέον του μισθού τους για τη διδασκαλία τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.Ετσι διασφαλίστηκε η προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την άσκησή σας και η πρόσληψη εργαλειοδοτών και διοικητικού προσωπικού.

 

  1. Παρά τις δύσκολες παραπάνω συνθήκες  και την δραματική ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (μελών ΔΕΠ που συνταξιοδοτούνται αλλά δεν αντικαθίστανται με νέες προσλήψεις) η επιλογή των δασκάλων σας ήταν ,να κρατήσουν ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο προσφερόμενης θεωρητικής γνώσης και κλινικής εξάσκησης των φοιτητών.

 

 

  1. Το επίπεδο σπουδών που σας προσφέρουν οι δάσκαλοί σας  ,οδηγεί στη δυνατότητα των αποφοίτων του Οδοντιατρικού Τμήματος ΑΠΘ ,να συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές ή να βρίσκουν επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό ,όσο και αυτό να είναι οδυνηρό για τη χώρα μας και για εμάς τους δασκάλους που βλέπουμε τους επιστήμονες που με αγάπη εκπαιδεύσαμε να προσφέρουν και να παράγουν δημιουργικά σε ξένες χώρες.

 

  1. Ηδη τα παραπάνω δεδομένα ,σε συνδυασμό με την ελάττωση των μισθών μας ,όπως έχουν υποστεί πολλοί Ελληνες ,έχουν δημιουργήσει ένα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΣ.

 

 

  1. Η παραπάνω κατάσταση έγινε ασφυκτική πλέον με τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά αναδρομική  απαίτηση, με βάση νόμο  του 1999 που πρόσφατα οριακά τελεσιδίκησε  στο ΣτΕ να καταβάλουμε 15%  του ακαθάριστου εισοδήματος από όσους από εμάς έχουν ιατρείο  για όλα αυτά τα χρόνια ,απαίτηση εξοντωτική πλέον για εμάς.

Στην παραπάνω τελευταία οικονομική απαίτηση ,που θα γίνει πολύ σύντομα απαιτητή από το Δημόσιο, ,η απάντησή μας είναι η παρακάτω.

 

“Δεν ζητούμε να μην πληρώσουμε αλλά ζητούμε να μας χορηγηθεί δυνατότητα περαίωσης,δηλαδή εξόφλησης για τα αναδρομικά από το 1999 ,πληρώνοντας 20% ,όπως και οι συνάδελφοί μας στο Πανεπιστήμιο ( νομικοί,μηχανικοί,γιατροί και λίγοι οδοντίατροι που μετέχουν σε εταιρείες) που προβλέπεται απΝτον ?????ων ιατρε ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑό τον   Νόμο Γαβρόγλου που ψηφίσθηκε τον Αύγουστο “.

 

            ‘Ολα τα παραπάνω ,έχουν οδηγήσει τους δασκάλους σας στις  πρόσφατες κινητοποιήσεις .

 

Σαφέστατα προβληματιζόμαστε  πολύ έντονα και έχουμε συναισθηματικά διλήμματα απέναντι σε σας και στις οικογένειες σας οικογε ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑς σας πριν τη λήψη αποφάσεων  .

 

Ωστόσο, ως δάσκαλοι που έχουμε  καθημερινή επαφή μαζί σας ,έχουμε την πεποίθηση ότι αντιλαμβάνεστε την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί χωρίς να είμαστε υπεύθυνοι .

 

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

 

Δ.Σ.Μελών ΔΕΠ Οδοντιατρικού Τμήματος