Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εργαστήριο για τους φοιτητές του ΑΠΘ με θέμα: «Η σχέση μας με το άγχος: μάχη ή χορός;”

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ. διοργανώνει ένα τριήμερο βιωματικό εργαστήρι, συνολικής διάρκειας 9 ωρών. Το εργαστήρι απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να βελτιώσουν τον τρόπο που διαχειρίζονται το άγχος τους . Μέσα από ομαδικές ασκήσεις και διάλογο θα καλυφθούν οι εξής ενότητες:

 

  1. Τρίτη 5 Νοεμβρίου : Γνωριμία με το άγχος ως ψυχοσωματικό φαινόμενο. Το προφίλ του ανθρώπου που βιώνει συχνά άγχος. Διακρίσεις του άγχους: Γενικευμένο – φοβίες- κρίσεις πανικού.
  2. Τρίτη 12 Νοεμβρίου: Από την απειλή και τον φόβο στη διαμόρφωση μιας φιλικής σχέσης: Το άγχος ως «φίλος- αγγελιοφόρος» και τα συχνότερα μηνύματά του. Συζήτηση με το άγχος και επεξεργασία των σκέψεων.
  3. Τρίτη 19 Νοεμβρίου: Από την αθέλητη παραγωγή άγχους στην ηθελημένη αντίδραση ευεξίας: τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής, σωματικές άγκυρες υπόμνησης, ενεργοποίηση αυτοφροντίδας .

Ώρα διεξαγωγής του εργαστηρίου: 11.00-14.00

Εισηγήτρια: Δήμητρα Συμεωνίδου, Ψυχολόγος ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ., Α.Π.Θ.

 

Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) στο χώρο της Υγειονομικής Υπηρεσίας στην Κάτω Φοιτητική Λέσχη, Α.Π.Θ.

Η συμμετοχή στις ομάδες είναι δωρεάν. Λόγω της φύσης του εργαστηρίου, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο: http://kesypsy.web.auth.gr/el/node/84

Πληροφορίες: ΚΕ.ΣΥ.Ψ. Υ. 2310 992643.