Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Το Εργαστήριο Ορθοδοντικής, πιστό πάντα στην εύρυθμη εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του και σε μια προσπάθεια να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες που επιβάλει η αντιμετώπιση της πανδημίας με τον κορωνοϊό covid-19, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι σήμερα Τρίτη 17.03.20 πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία θεωρητικών σεμιναρίων με το λογισμικό Skype for business τόσο στο 4ο όσο και στο 5ο έτος του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος Οδοντιατρικής.

Το Εργαστήριο μας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να προγραμματίσει και να ενημερώσει όλους τους διδάσκοντες και τους φοιτητές του 4ου και 5ου έτους για τον τρόπο διεξαγωγής των θεωρητικών σεμιναρίων προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαίδευση των φοιτητών.

Την Πέμπτη 19.03.2020 θα ξεκινήσουν να γίνονται ηλεκτρονικά εξ΄αποστάσεως και όλα τα θεωρητικά σεμινάρια του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Ορθοδοντική.

Τα ηλεκτρονικά σεμινάρια εξ΄αποστάσεως του Προγράμματος Προπτυχιακών όσο και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας του Τμήματός μας και θα πραγματοποιούνται ως ακολούθως:

Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών
– Θεωρητικά σεμινάρια 4ου Έτους (συνολικά για όλα τα τμήματα): Κάθε Τετάρτη 09:00-11:00
– Θεωρητικά σεμινάρια 5ου Έτους (συνολικά για όλα τα τμήματα): Κάθε Πέμπτη 09:00-11:00

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ορθοδοντική
– Τα θεωρητικά σεμινάρια θα γίνονται σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, τις ημέρες και ώρες που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν.

Όσον αφορά το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι:
– Κατά τη διάρκεια της της αναστολής λειτουργίας του Τμήματος θα πραγματοποιούνται μόνο τα θεωρητικά σεμινάρια, τα οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένα σε πιο ύστερες ημερομηνίες.
– Οι κλινικές του 5ου έτους που ήταν προγραμματισμένες γι’ αυτό το διάστημα θα μεταφερθούν αργότερα και θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη της αναστολής λειτουργίας του Τμήματος.

Πριν την πραγματοποίηση του κάθε ενός σεμιναρίου όλοι οι φοιτητές του κάθε έτους του ΠΠΣ ή οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΠΜΣ θα λαμβάνουν ένα σχετικό email-πρόσκληση από τον διδάσκοντα με το σχετικό link και τις οδηγίες για την παρακολούθηση του μαθήματος.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους διδάσκοντες-συνεργάτες του Εργαστηρίου, όλες τις φοιτήτριες και όλους τους φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση του νέου αυτού εγχειρήματος.

Καθηγητής Μόσχος Παπαδόπουλος
Διευθυντής Εργαστηρίου Ορθοδοντικής