Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί φοιτητές,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Εργαστήριο Ορθοδοντικής σύμφωνα με την παρότρυνση της Υπουργού Παιδείας αλλά και των Πρυτανικών Αρχών του Α.Π.Θ., έκανε προσπάθειες να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά του με σκοπό την εξ΄αποστάσεως διδασκαλία και την πραγματοποίηση ηλεκτρονικά τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών θεωρητικών σεμιναρίων και μαθημάτων.

Μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις και σχετικές ρυθμίσεις με to ΚΗΔ του ΑΠΘ, θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε αύριο να δοκιμάσουμε να πραγματοποιήσουμε τα πρώτα ηλεκτρονικά σεμινάρια εξ΄αποστάσεως με το λογισμικό Skype for business. Πιο συγκεκριμένα:
– για το 4ο έτος το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 17.03.2020 στις 10:00-12:00, ενώ
– για το 5ο έτος το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί επίσης αύριο Τρίτη 17.03.2020 στις 12:00-14:00.

Όλοι οι φοιτητές τόσο του 4ου όσο και του 5ου έτους θα λάβουν ένα email-πρόσκληση που θα περιλαμβάνει το σχετικό link και τις οδηγίες για την παρακολούθηση του κάθε μαθήματος.

Εφ΄όσον πάνε όλα καλά με την αυριανή δοκιμή, τότε η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία όλων των θεωρητικών σεμιναρίων της Ορθοδοντικής κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας του Τμήματος θα γίνεται (μετά και από συνεννόηση με την Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών) με το ακόλουθο πρόγραμμα:
– Θεωρητικά σεμινάρια Δ Έτους (συνολικά για όλα τα τμήματα): Κάθε Δευτέρα 12:00-14:00
– Θεωρητικά σεμινάρια Ε Έτους (συνολικά για όλα τα τμήματα): Κάθε Τρίτη 12:00-14:00

Οι κλινικές του 5ου έτους θα μεταφερθούν και θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη της αναστολής λειτουργίας του Τμήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιούνται μόνο τα θεωρητικά σεμινάρια τα οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένα σε πιο ύστερες ημερομηνίες.

Πριν την πραγματοποίηση του κάθε ενός σεμιναρίου όλοι οι φοιτητές του κάθε έτους θα λαμβάνουν ένα σχετικό email-πρόσκληση από τον διδάσκοντα με το σχετικό link και τις οδηγίες για την παρακολούθηση του μαθήματος.

Για την καταγραφή των παρουσιών, θα σας ζητείται κάθε φορά από τον διδάσκοντα με το ενσωματωμένο chat να δηλώνετε το όνομά σας και τον ΑΜ σας.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με την εξ΄αποστάσεως διδασκαλία και να έχουμε τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση αργότερα, όταν με το καλό αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του κορονοϊού και επιστρέψουμε όλοι μας στο Πανεπιστήμιο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς και πολλές ευχές για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και ανώδυνη επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ολόκληρη η ανθρωπότητα,

Καθηγητής Μόσχος Παπαδόπουλος
Διευθυντής Εργαστηρίου Ορθοδοντικής