Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΔΟΝΤΟΦΑΤΝΙΑΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ- ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Όσοι φοιτητές, επί πτυχίω και 5ετείς, επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εξαγωγές στην κλινική της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας, θα πρέπει να επικοινωνούν με την εργαλειδότρια της κλινικής κ.Χατζηθεοδωρίδου Μένια στο τηλ.2310 999458, ώστε να κλείνουν ραντεβού.

Έπειτα θα πρέπει να στέλνουν ένα e-mail στο skfakali@dent.auth.gr όπου θα γνωστοποιούν την ημερομηνία του ραντεβού τους, το Ονοματεπώνυμο, το ΑΜΚΑ και τον Τηλ.Επικοινωνίας του φοιτητή που θα πραγματοποιήσει τις εξαγωγές και του βοηθού του, όπως και το ονοματεπώνυμο και τον κωδικό του ασθενή.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κάθε εβδομάδα στους φοιτητές και στους βοηθούς τους, που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού, θα γίνεται δειγματολοψήια σάλιου, το οποίο θα αναλύεται με μοριακό έλεγχο στο ΑΧΕΠΑ. Οι φοιτητές κάθε Παρασκευή και ώρες 08.30 πμ – 11.00 πμ θα πρέπει να προσέρχονται στο Διαγνωστικό του Οδοντιατρικού Τμήματος, ώστε να παραλαμβάνουν το kit μοριακού ελεγχου σάλιου. Στη συνέχεια, τη Δευτέρα και ώρες 08.30 πμ – 11.00 πμ, το kit με το δείγμα σάλιου, θα παραδίδεται από τους φοιτητές στο Α’Υπόγειο του Οδοντιατρικού Τμήματος. Έτσι πχ οι φοιτητές που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού από τις 08/4 και μέχρι τις 14/4, θα πρέπει αύριο (01/04) και μεθαύριο (02/04) να προσέλθουν στη Σχολή, ώστε να παραλάβουν τα kit μοριακού ελέγχου, τα οποία θα παραδόσουν τη Δευτέρα 05/04.

Τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ θα γνωστοποιούνται κάθε Τετάρτη και με αυτό το τεστ οι φοιτητές θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι και την Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά τη λήψη δείγματος σάλιου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει να έχετε χρησιμοποιήσει προϊόντα στοματικής υγιεινής (οδοντόκρεμα, στοματικά διαλύματα) ή ρινικές αλοιφές, για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τη συλλογή του δείγματος σάλιου. Επίσης, σκόπιμο είναι 30 λεπτά πριν από τη συλλογή του δείγματος σάλιου να μην έχετε φάει, πιει ή μασήσει τσίχλα. Χρειάζονται 2 ml σάλιου και το μπουκαλάκι θα παραδίδεται μέσα στο σακουλάκι.

Οι ασθενείς την ημέρα του ραντεβού θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο 24ωρα. Προκειμένου να κάνουν δωρεάν rapid test έχουν τις παρακάτω εναλλακτικές:

1) Επίσκεψη στο εφημερεύον νοσοκομείο

2) Δήλωση στο www.testing.gov.gr

3) Τηλέφωνο για ραντεβού στο τηλ. 2310 292018 και το τεστ πραγματοποιείται στους χώρους της ΔΕΘ

Παρακαλούμε να είστε συνεπείς ώς προς τις διαδικασίες, ώστε να βοηθήσουμε όλοι στην ομαλή λειτουργία της κλινικής!!!