Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Οι φοιτητές του Ζ΄εξαμήνου εισάγονται στη κλινική Περιοδοντολογίας χωρίς κανένα προαπαιτούμενο. Η κλινική άσκηση ξεκινάει με τις υποχρεώσεις του 3ου έτους (θεραπεία δύο ουλίτιδων) και συνεχίζεται με αυτές του 4ου.

Για τον υπολογισμό των υποχρεώσεων της κλινικής άσκησης επί της θεραπείας περιοδοντίτιδας θεσπίζεται σύστημα μοριοδότησης ως εξής:

 

1) Ο φοιτητής του 6ου εξαμήνου υποχρεούται να ολοκληρώσει δύο περιστατικά ουλίτιδας. Οι ουλίτιδες δεν συμπεριλαμβάνονται στο σύστημα μοριοδότησης.

2) Θεραπεία περιοδοντίτιδας που πραγματοποιεί ο φοιτητής μόνος του: 3 μόρια (αφορά μόνο φοιτητές Θ΄ εξαμήνου που ασκήθηκαν στην κλινική το χειμερινό εξάμηνο 2019-2020).

3) Θεραπεία περιοδοντίτιδας που πραγματοποιεί ο φοιτητής σε συνεργασία, ως κύριος επεμβαίνων: 2 μόρια.

4) Θεραπεία περιοδοντίτιδας που πραγματοποιεί ο φοιτητής ως βοηθός: 1 μόριο.

Το ζεύγος κύριος επεμβαίνων-βοηθός θα είναι σταθερά το ίδιο για κάθε περιστατικό.

Δικαίωμα εισόδου στην ΚΣΑΑ έχουν οι φοιτητές που θα έχουν συλλέξει 6 μόρια και θα έχουν περατώσει δύο θεραπείες ουλίτιδας.

Για την ολοκλήρωση ή περάτωση της κλινικής άσκησης στην Περιοδοντολογία ο φοιτητής θα πρέπει να συλλέξει 12 μόρια και να περατώσει δύο θεραπείες ουλίτιδας.

Στη θέση αυτή θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κλινική άσκηση στην Περιοδοντολογία δεν νοείται χωρίς χρήση συσκευών υπερήχων για αφαίρεση εναποθέσεων που οδηγεί σε παραγωγή αερολύματος. Το Εργαστήριο Προληπτικής Οδοντιατρικής, Περιοδοντολογίας & Βιολογίας Εμφυτευμάτων, όπως δεσμεύτηκε σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση Τμήματος, θα δείξει κατανόηση και για μια μεταβατική περίοδο (για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο) θα λειτουργήσουν οι κλινικές μόνο με συμβατικές θεραπευτικές διαδικασίες χωρίς παραγωγή αερολύματος.