Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Eπειγουσα ανακοίνωση υγειονομικής επιτροπής Ιατρικής

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙKH ΕΠΙΤΡOΠΗ

Ο SARS Cov-2 μέσω των ιδιαιτέρως μεταδοτικών παραλλαγών συνεχίζει να κυκλοφορεί στην κοινότητα, μολύνοντας ευάλωτα άτομα και θέτοντας σε κίνδυνο τόσο ηλικιωμένους, όσο και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Για τους ανωτέρω λόγους και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την περαιτέρω διασπορά του SARS-Cov2 και άλλων υιών του αναπνευστικού (γρίπη, αναπνευστικός ιός-RSV) η Υγειονομική Επιτροπή του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ συστήνει τα εξής:

  • Ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου για τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ, φοιτητές και λοιπό προσωπικό του ΑΠΘ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλινικές, εσωτερικούς χώρους Νοσοκομείων και χώρους Τμημάτων του ΑΠΘ (πχ. Κλινικές Οδοντιατρικού Τμήματος), όπου μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ, φοιτητές και λοιπό προσωπικό έρχονται σε επαφή με ασθενείς.
  • Οι φοιτητές που δεν θα έρθουν στις εξετάσεις να έχουν υποχρεωτικά τεστ covid 19 ή rapid ή PCR(μοριακό) και άλλων υιών του αναπνευστικού (γρίπη, αναπνευστικός ιός-RSV) ή / και ιατρική γνωμάτευση. Αν δεν έχουν τεστ θα εξετασθούν σε άλλες εξετάσεις.

Η Υγειονομική Επιτροπή