Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση για την εγγραφή και υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (17.9.2020)

 

Ενημέρωση για την εγγραφή και υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (17.9.2020)

 

 

Αγαπητή φοιτήτρια, Αγαπητέ φοιτητή,

 

Σε καλωσορίζουμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σε συγχαίρουμε για την ευόδωση των προσπαθειών και την  επιτυχία σου!

Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών, λόγω  των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Τα βήματα που αναμένεται να ακολουθηθούν για την εγγραφή σου, είναι τα ακόλουθα:

1ο Βήμα: Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (εντός του Σεπτεμβρίου), που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα εγγραφείς ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησες για την εισαγωγή σου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

2ο Βήμα: Μετά τη λήξη αυτής της περιόδου θα λάβεις από το ΑΠΘ ένα μήνυμα, που θα σε καλεί να καταχωρήσεις –σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- τα στοιχεία σου στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ 

3ο Βήμα: Ενδέχεται να χρειαστεί να προσέλθεις στη Γραμματεία του Τμήματός σου, με την Αστυνομική Ταυτότητα ή το Διαβατήριό σου, για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής σου. Για το βήμα αυτό θα υπάρξει νεότερη διευκρινιστική ανακοίνωση.

4ο Bήμα: Μετά την εγγραφή σου, θα λάβεις ένα SMS με κωδικό (one-time password) για να ενεργοποιήσεις τη  φοιτητική σου ιδιότητα και να αποκτήσεις ιδρυματικό λογαριασμό και πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και παροχών, όπως η έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας και κάρτας σίτισης, πρόσβαση σε Online Βιβλιοθήκες και πολλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες.

Τα μαθήματα σε όλα τα Tμήματα ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Ο τρόπος διδασκαλίας των μαθημάτων και εργαστηρίων και το σχετικό ωρολόγιο πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν από τη Γραμματεία του Τμήματός σας.

Για την επικοινωνία με τη Γραμματεία του Τμήματός σου, μπορείς να ενημερωθείς εδώ και στο τοπογραφικό του ΑΠΘ μπορείς να δεις που βρίσκεται.

Σε τέσσερις (4) εισόδους του Πανεπιστημίου μας, και συγκεκριμένα δίπλα στην Αίθουσα Τελετών (Εγνατία), μπροστά από το κτίριο της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής (Εθνικής Αμύνης), στην κάτω Φοιτητική Λέσχη (Εγνατία) και μπροστά από το κτίριο Εδρών της Πολυτεχνικής Σχολής (Εγνατία), θα υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένα “κιόσκια” με εθελοντές φοιτητές του ΑΠΘ μεγαλύτερων ετών, που θα περιμένουν να σε υποδεχτούν, να σου δώσουν έναν έντυπο «Συνοπτικό Οδηγό Επιβίωσης», οδηγίες για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς και να απαντήσουν στις απορίες που μπορεί να έχεις στα πρώτα σου βήματα στο ΑΠΘ.

Ο αναλυτικός «Οδηγός Επιβίωσης», σου δίνει μια πρώτη απάντηση σε τυχόν απορίες σου και σε ενημερώνει για τις υπηρεσίες του ΑΠΘ και τις δυνατότητες που σου προσφέρονται κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, αλλά και μετά από αυτές.

Για οτιδήποτε χρειαστείς, μη διστάσεις να απευθυνθείς στο Τμήμα Σπουδών του ΑΠΘ -λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών- με email (dps@auth.gr) ή διά ζώσης, κατόπιν συνεννόησης.