Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΕΞΙΚΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ (23.9.2016)

Πρόγραμμα υποτροφιών της κυβέρνησης του Μεξικού, σε αλλοδαπούς υπηκόους, για την πραγματοποίηση σπουδών (μεταπτυχιακών και διδακτορικών), έρευνας (μεταπτυχιακής και μεταδιδακτορικής), ιατρικής ειδικότητας και για ενίσχυση της κινητικότητας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η υποτροφία αφορά α) σε όλα τα αντικείμενα σπουδών, εξαιρουμένων των: διοίκησης επιχειρήσεων, πλαστικής χειρουργικής, λογιστικής, εμπορίας (marketing), οδοντιατρικής, διαφήμισης, και σχετικών πεδίων β) σε όλα τα συνεργαζόμενα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Μεξικού σύμφωνα με τη λίστα της προκήρυξης και γ) επιπλέον για Έλληνες και Ελληνίδες υπηκόους, σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Κολέγιο του Μεξικού (El Colegio de Mexico-COLMEX) και στη Λατινοαμερικανική Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (FLASCO).

B) την προκήρυξη του προγράμματος υποτροφιών στην αγγλική γλώσσα, η οποία είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

Η υποτροφία χορηγεί μηνιαίο επίδομα 8.412 πέσος (περίπου 502 δολάρια ΗΠΑ) για μεταπτυχιακές σπουδές, έρευνα σε μεταπτυχιακό επίπεδο και ειδίκευση ή 10.956 πέσος (περίπου 627 δολάρια ΗΠΑ) για διδακτορικές σπουδές και έρευνα, μεταδιδακτορική έρευνα και ιατρική ειδικότητα. Επίσης, προσφέρει απαλλαγή από τα τέλη εγγραφής και φοίτησης κατά περίπτωση συνεργαζόμενου Ιδρύματος και ασφάλεια υγείας, αρχής γενομένης μετά τον τρίτο (3ο) μήνα της υποτροφίας.
Επισημαίνεται ότι απαιτείται πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Ισπανικής σε προχωρημένο επίπεδο.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που έχει ορίσει ο φορέας χορήγησης των υποτροφιών, είναι η 23η Σεπτεμβρίου 2016. Επειδή, ωστόσο, στα απαραίτητα δικαιολογητικά συγκαταλλέγονται α) επίσημη πρόταση της κυβέρνησης του/της υποψηφίου/-ιας υποτρόφου για την υποψηφιότητά του/της και β) επιστολή αποδοχής από το Ίδρυμα του Μεξικού όπου θα πραγματοποιηθούν οι σπουδές/έρευνα/ειδικότητα, συστήνεται οι ενδιαφερόμενοι/-ες, Έλληνες και Ελληνίδες υπήκοοοι, να επικοινωνήσουν εγκαίρως με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα, όπου θα κατατεθεί και ο φάκελος υποψηφιότητας.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος καθώς και για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να επικοινωνούν με την υπεύθυνη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρεσβείας του Μεξικού στην Αθήνα, κα Paloma Ziogas, τηλ. 210 72 94 780 (εσωτ. 103), email: pziogas@sre.gob.mx