Search
Close this search box.

Τμήμα Οδοντιατρικής

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εργ. Ενδοδοντολογίας για τους φοιτητές του Ε΄ εξ. σχετικά με την ένδυσή τους κατά την διάρκεια της εργαστηριακής τους άσκησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΑΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Ο φοιτητής θα πρέπει να φορά scrubs (παντελόνι και ιατρική μπλούζα), υφασμάτινο σκούφο και παπούτσια κλειστού τύπου που επιδέχονται καθάρισμα με απολυμαντικό, ΟΧΙ αθλητικά, ανοιχτά ή διάτρητα. Απαγορεύονται κοσμήματα, μακριά νύχια κλπ. Επίσης θα πρέπει να μαζεύει τα πράγματά του, να καθαρίζει με αντισηπτικό μαντηλάκι (δικής του χρήσης) το σημείο που ακούμπησε τα προσωπικά του αντικείμενα και να τα μεταφέρει στο ντουλαπάκι του (κινητό τηλέφωνο, κλειδιά ή ό,τι άλλο πολύτιμο τα φέρει μαζί του). Η επιστροφή στο σπίτι γίνεται με άλλα ρούχα (όχι με τη στολή εργασίας/scrubs) Η στολή εργασίας φοριέται μόνο μία ημέρα και μετά πλένεται. Το πλύσιμο γίνεται χωριστά (όχι μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα) σε θερμοκρασία τουλάχιστον 60ο C.

Για την άσκηση είναι απαραίτητη η χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) τα οποία χορηγούνται. Καλό είναι οι φοιτητές να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα προστατευτικά γυαλιά (το κόστος είναι μικρό, περίπου 3 ευρώ).